Мая Илиева го закъса

Салоните за красота на Мая Илиева са изправени пред тежка финансова криза.

 

Вдовицата на покойния бос Георги Илиев вече изнемогва заради извънредното положение и се очаква до края на годината да обяви фалит.

Въпреки че вече близо месец салоните са хлопнали кепенци заради наложените мерки срещу коронавируса, Мая Илиева продължавала да плаща на служителите си, в това число – и на хигиенистките, пише "Галерия". 

 

https://zdrave.to/media/source/202004/1585736418_ventsi2.jpeg

 

Бизнес дамата не искала да загуби квалифицираните си служителки и макар да не ходят на работа, тя им плащала пълните заплати, и то от джоба си. Според запознати ставало въпрос за над 20 000 лева месечно.

„Скоро не се очертава салоните за красота у нас да заработят и затова повечето собственици са освободили служителите си или са ги пуснали в неплатен отпуск. Това е единственият начин да се запазят от фалит. Ако Мая Илиева продължава с това темпо, бизнесът й ще издъхне“, пророкуват от бранша.

 

 

Всъщност салоните за красота не са единственият й проблем. Преди близо 2 години тя бе принудена да продаде прочутата марка „ВАИ Холдинг“, а само няколко месеца по-рано се раздели и с голяма част от имотите на покойния си съпруг. Това даде повод за слухове, че вдовицата на Главния изпитва сериозни финансови затруднения.

 

Въпреки че има милиони в банкови сметки, салоните й за красота в действителност могат да не издържат дълго на кризата. Дори и да ги закрие обаче, Мая има достатъчно средства, за да си живее безгрижно и да помага на децата си.

Станете почитател на Класа