Плажът на смъртта

Един плаж в Египет е известен с прозвището „Плажа на смъртта“ и това не е никак преувеличено. Само преди дни светът остана потресен от трагедията, разиграла се там и завършила с 11 загинали.

 

Ужасяващата случка станала на брега на Средиземно море край Александрия, а всичко започнало, когато младо момче влязло във водата и започнало да се дави, обявиха от туристическата служба на града.

 

Когато един мъж скочил, за да го спаси, той също бил повлечен във водите. Същото се случило с още 9 души, които ги последвали, заяви генерал-майор Джамал Рашад, цитиран от „Индипендънт“. Все още не е ясно дали жертвите са имали някаква връзка.

 

 

Спасителни екипи са намерили седем от телата и продължават да търсят останалите.

Морето край Александрия е много посещавано през лятото, но в момента плажовете са затворени, а спасители няма заради епидемията от коронавирус. Групата мъже отишла на брега по изгрев слънце, за да не бъдат хванати от полицията, тъй като нарушавали забраната за посещение на плажа, наложена заради разпространението на вируса.

 

 

Сред загиналите има 14-годишно момче и жена.

Палм Бийч, както е истинското име на плажа, отдавна е известен със смъртоносните си води. Всяка година там има голям брой удавили се, а причината са силните течения, бурните вълни и скалистия бряг. Депутати постоянно искат затварянето на плажа за посетители.

Той се намира в квартал „6-и октомври“ на града и се простира на цели 1600 метра крайбрежна ивица. За периода от 2005 до 2019 той е взел 942 жертви.

През 2018 година на Ал-Нахил – другото име на Палм Бийч, се удавиха над 20 души. Тогава властите наредиха той да бъде затворен. Много често се случва телата на жертвите да бъдат намерени много по-късно или изобщо да не бъдат открити.

Правителството призовава хората да се подчиняват на разпорежданията и да не ходят на плажовете. Около Александрия на плаж обикновено ходят хиляди хора, търсещи прохлада в убийствената жега.

 

 

Въпреки че Египет премахна много от ограниченията срещу разпространение на коронавируса, за да подпомогне икономиката си, плажовете все още остават забранена територия.

 

Станете почитател на Класа