Законите за алкохол в САЩ

Френски блогър споделя в интернет впечатленията си след преместването си в САЩ. Той е отделил и цяла публикация за законите за алкохол в Америка, някои от които са наистина изумителни. 

 

Ето какво разказва той:

Добър ден, приятели! Днес искам да ви разкажа за американските закони за алкохола, които ме изненадаха, след като се преместих в Щатите, и те вероятно ще изненадат и вас!

Аз живея в САЩ и разказвам на читателите си за особеностите на живота в тази прекрасна, а понякога и не много страна! 

Е, ще започна с факта, че след преместването ми непрекъснато се удивлявах на местните закони, обичаи, но това не е изненадващо, страната е съвсем различна, така че може би тази статия ще помогне на бъдещи туристи или емигранти.

Спомням си първия закон перфектно, абсурдна ситуация е свързана с него.

Буквално през първия месец след преместването си отидох в магазина и реших да купя бутилка местен, американски бърбън, но в първия магазин нямаше нищо по-силно от бира и коктейли, добре - отидох до следващия магазин - същата история.

 

 

Всъщност се оказа, че силният алкохол, по-силен от 8 градуса, ако не се лъжа, се продава в отделни магазини, които продават само алкохол, в обикновени магазини не го продават.

Може и да изглежда, че това не е удобно след пазаруване да отидете на друго място, за да си купите напитки, но всъщност такива магазини често са до големи супермаркети. 

Но поради непознаване на следващия закон, вече можете да получите глоба и аз го считам за още по-неразбираем и безполезен по принцип.

В САЩ не можете да транспортирате отворен алкохол в колата, ако нарушите това, има глоби. 

Така че, ако качите, примерно ваш приятел в колата, а той си има отворена бира, трябва да хвърлите, преди да потеглите. 

В САЩ действа и доста популярен закон за продажбата на алкохол от 21-ва година.

Всъщност нямам нищо против, правилно е да се предпазват децата от алкохол, но конкретно в Съединените щати можете да учите и да вземете лиценз от 16-годишна възраст, да преминете военна подготовка от 17-годишна и от 20-та да ходите на военни операции.

И си представете - млад човек се прибира с мисълта, че скоро ще бъде изпратен в Ирак (например), но той дори не може да спре някъде и да си купи бутилка бира - според мен звучи абсурдно.

 

 

Има още един странен закон, но не съм сигурен в него.

В Съединените щати, когато купувате алкохол, трябва да си покажете документите, независимо на колко години сте.

Често виждах как се искат документи от много възрастни хора.

И друг интересен факт - ако ви хванат, че сте карали пил, могат и да не ви глобят, стига да докажете, че сте в кондиция.

А проверката е известна като "Джанис Джоплин", която е накарана да върви по права линия, а след това да вдигне единия си крак, за да проверят дали не залита.

 

Станете почитател на Класа