Фатален инцидент

52-годишен австриец от област Щирия в югоизточната част на страната е станал участник в ужасяващ пътен инцидент. В рамките на секунди не един или дори двама, а трима мотористи се врязват в колата му един след друг! Възможно ли е било да се предвиди подобна комбинация от обстоятелства и да се избегне?

Драматичното произшествие се е разиграло на крайградски път между Айбисвалд и Собот като го виждаме през погледа на един от мотоциклетистите, чийто скоростомер периодично показва 150-154 км / ч. Мотористите явно са били повече от необходимото спокойни и поради факта, че пътят е бил абсолютно пуст, но не са взели предвид, че е криволичещ: на някои места шосето се вижда само на 200-300 м напред.

 

 

 

 

Ето защо, когато белият Volkswagen излязъл на празното кръстовище, възможности за маневриране вече нямало. Първият мотоцикленист се блъснал в капака на колата, излетял във въздуха и паднал на асфалта с несъвместими с живота наранявания, като починал на място.

 

Вторият моторист, авторът на това видео, успял да се отклони надясно като освен в Volkswagen се блъснал в черен лек автомобил, паркиран зад кръстовището.

Третият, чието пристигане не попада в кадрите, се блъска също в предния капак на Volkswagen, но с по-ниска скорост, прелетял през колата без  последствия за себе си.

 

Печалната равносметка от нелепата катастрофа: мотоциклетист №1 е починал на място, моторист №2 е бил откаран в Грац от спасителен хеликоптер със сериозни наранявания, а мотоциклетист  №3 и шофьорът се измъкнали само с уплаха.

 

Първият мотоциклет се е запалил при сблъсъка, като същото се е случило след това и с колата. 

Станете почитател на Класа