Как да живеем 15 години по-дълго

Как да живеем 15 години по-дълго
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.10.2021
  • Сподели:

Американски учени представиха на света диаграма от пет ключови точки, които ще помогнат за защита от рак и преждевременна смърт. Според тях тя ще помогне да удължите живота си с поне 14-15 години.

 

Разбира се, трябва да спазвате специална диета и да не преяждате, редовно давйте на тялото физическа активност. Плюс - препоръчва се да се намали консумацията на алкохол.

 

Изследване от Медицинското училище в Харвард идентифицира пет основни фактора за определяне дали водите здравословен начин на живот и дали ще живеете дълго.


Важно е да следвате план за здравословно хранене, който включва плодове и зеленчуци, както и здравословни мазнини и омега-3 мастни киселини.

- Вашето ниво на физическа активност, вашето телесно тегло, консумация на алкохол и независимо дали пушите всичко влияе върху цялостното ви здраве.

Мъжете, които отговарят на тези пет критерия, могат да живеят 12 години по-дълго от тези, които не го правят, а жените могат да живеят с 14-15 години по-дълго.

„Оказва се, че здравословните навици изминават дълъг път“, казва д-р Моник Тело пред express.co.uk.

Според анализа хората с повече добри навици са живели значително, впечатляващо по-дълго от тези, които не са го правили.


„Хората, които не са имали някой от тези навици, имат много по-голяма вероятност да умрат преждевременно от рак или сърдечно-съдови заболявания“, казва Моник.

„Само един здравословен навик [и няма значение кой]] само един… увеличава продължителността на живота на мъжете и жените с две години. Не е изненадващо, че колкото повече здравословни навици имат хората, толкова по-дълъг е животът им. "

 

Е, сега за повече подробности.

 

1. Здравословна диета


Тя трябва да включва зеленчуци, плодове, ядки, пълнозърнести храни, здравословни мазнини и омега-3 мастни киселини, както и малко нездравословни храни като червени и преработени меса, подсладени със захар напитки, трансмазнини и натрий (намира се в осолени, пушени, консервирани храни, сосове ...).

2. Здравословно ниво на физическа активност

 

Поне 30 минути ходене или бягане на ден.

 

 

как да удължим живота

 

как да удължим живота

 

как да удължим живота

 

как да удължим живота

Пет основни критерия за здравословен начин на живот:

3. Здравословно телесно тегло


Определя се като нормален индекс на телесна маса [ИТМ], който варира от 18,5 до 24,9. За да разберете вашия ИТМ, трябва само да разделите теглото си в килограми на квадрата от височината ви в метри.

4 . Пушене


Е, няма здравословно количество тютюнопушене. „Здравословен“ тук означава никога да не се пуши.

5 . Умерена консумация на алкохол


Измерва се от 5 до 15 грама на ден за жени и 5 до 30 грама на ден за мъже. Но е по-добре изобщо да не се пие.

Станете почитател на Класа