Руснаците посочиха колите, които най-много мразят

Руснаците посочиха колите, които най-много мразят
  • Публикация: 
  • Дата:  
    15.12.2022
  • Сподели:

Руските собственици на автомобили гласуваха за марките автомобили, които им причиняват най-негативни емоции. Проучването е направено от портала Drome, като респондентите са поканени да оценят различните характеристики на своите автомобили – от екстериора до интериора и двигателя.

 

 

В резултат на това беше съставен списък от 10 анти-фаворити, лидери от които бяха IZH, UAZ и ZAZ. На четвърто място се нарежда южнокорейският Daewoo.

Позициите от пета до седма са заети от местните марки Москвич, ГАЗ и Лада. Осмото място зае Vortex, който произвеждаше копия на Chery в Таганрог, а деветото - италианският Fiat.

На десето място в антирейтинга е самият Chery, който между другото стана най-популярната чуждестранна марка на руския пазар през ноември с резултат от 5537 продадени коли.

Руските собственици на автомобили оцениха най-високо автомобилите от премиум  класа. В списъка с фаворити бяха японските Lexus и Infiniti, както и британските Jaguar и германското Porsche, които получиха най-високи оценки по редица параметри.

Любопитно е, че във Великобритания Porsche се смята за най-ненадеждната кола: производителят неочаквано оглави класацията, съставена от Warrantywise въз основа на данни за честотата на ремонтите.

Останалите места в списъка също отидоха за европейски марки: Land Rover, Jaguar, Alfa Romeo, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Vauxhall и Volvo, а Mitsubishi стана най-лошият сред азиатските.

 

Станете почитател на Класа