Внимание! Продават ни козунаци без етикет и сертификат!

Внимание! Продават ни козунаци без етикет и сертификат!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.04.2024
  • Сподели:

С наближаването на Великден - един от най-светлите празници, всеки гледа да припечели, независимо как и за чия сметка. Най-търсените продукти и изделия са яйцата и козунаците, които се оказа, че се продават доста нерегламентирано и трябва да внимаваме какво пазаруваме за домашната трапеза. За яйцата е ясно, че постоянно повишават цената си, но козунаците също заливат пазара - най-вече онлайн и то без никакъв сертификат и обозначителни етикети.

 

 

Производители и по-далновидни търговци използват различни видове платформи за продажба на тестените изделия, чийто произход не е гарантиран по никакъв начин.

Много често на тях дори няма етикети. Продават се вакуумирани козунаци с по-дълга трайност, които може да бъдат поръчани и буквално да бъдат досавени до вашата врата, което ще ви улесни доста, но това ли е цената?

На сладките изделия не пише нищо, а също така имат и ясен производител и подател. На местата, на които се произвеждат, са в провинцията - в Пловдивско и в Пазарджишко, а местни жители вече реагираха и сигнализираха за тази неправда.

 

Съпругата на премиера Линда продава козунаци по 49 лева

 

На много от "мобилните" обекти дори работят лица без документи за такъв тип дейност, като тези практики продължават, а това са сериозни нарушения за продажбите на храни на открито.

34

Лошото е, че търговците не се стряскат и от все по-големите глоби, тъй като с количеството, което заливат пазара на конкурентни цени, те ги избиват многократно.

Станете почитател на Класа