Известен италиански остров обезлюдява заради твърде много туристи

Известен италиански остров обезлюдява заради твърде много туристи
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.05.2024
  • Share:

Жителите на Капри в Италия напускат острова заради наплива от туристи. Теодорико Бониело, ръководител на местната асоциация на потребителите, каза, че с тези темпове Капри рискува да се превърне в един голям хотел за туристи.

 

 

Отбелязва се, че учители, лекари и представители на други професии от Капри са принудени да се заселят на континента, тъй като все повече туристи, които планират ваканция, искат да останат на острова по-дълго.

Ако по-рано пътниците идваха предимно през деня, сега остават и за нощувка. Жителите на Капри отдават домовете си под наем на посетители, поради това цените на наемите са се повишили и обикновените служители вече не могат да си го позволят.

Властите решиха да ограничат потока от туристи, като повишиха курортната такса от 2,5 евро на 5 евро, но жителите на острова смятат, че това няма да промени фундаментално ситуацията.

Бониело също отбеляза, че се опитват да убедят пътниците да дойдат на острова през зимата. Тази мярка обаче се струва недостатъчна за местните, за да намали туристическия поток.

И в Испания жителите на Канарските острови започнаха открито да протестират срещу туристите.

 

Станете почитател на Класа