Първият джип на Ферари подлуди жителите на наш роден град

Първият джип на Ферари подлуди жителите на наш роден град
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.05.2024
  • Share:

Първият джип на "Ферари" върви по пловдивските улици. Лъскавият звяр бе забелязан и заснет от пловдивчанин и за броени минути се превърна в тема №1 не само в града, а и в цялата страна.

Ферарито е модел "Purosangue" и е с германски номер. Това е първият SUV на компанията. Цената му е около 650-750 000 евро, като джипът е малко по-скъп втора ръка, защото мераклиите за нов пък трябва да чакат дълго, за да седнат зад волана и да натиснат газта. 

 

Уникален джип "Ферари" шпори улиците на голям наш град

 

Със сигурност това е единственото подобно "Ферари" в Пловдив, може би и в страната. Заснето е в района на Гребната база.

"Истинска атракция си е. Да настръхнеш от кеф", коментират пловдивчани. 

Припомняме че, под капака на Purosangue има V12 двигател със 725 к.с. и 716 Нм макс. въртящ момент. Всичко това - без електрификация или турбокомпресор. Мощността отива към четирите колела чрез осемстепенна трансмисия с два съединителя.

Максималната скорост е 310 км/ч, а от място до 100 км/ч спринтира за 3,3 секунди.

Въпреки това в “конюшнята” няма да променят плановете си, не и драстично, защото искат да запазят ексклузивността на модела, а не да го превръщат в масовка. Поне това казваха на презентацията в средата на септември, предава trafficnews.bg.

Новото ферари е собственост на автомобилния дилър "AutoHaus BG", а според собственика на компанията Ангел Кьосев интересът към автомобила е много голям. Кой ще седне зад волана на "Чистокръвния" предстои да разберем. 

 

Станете почитател на Класа