John McAfee „Северна Корея не стои зад хакерската атака“

John McAfee, пионер в разработването на антивирусни програми, твърди, че е бил в контакт с групата хакери от разрушителната кибератака срещу Sony Pictures, като подчертава, че това не е Северна Корея.
"Мога да гарантирам, че те грешат. Хакването има нещо общо с група от хакери, но аз няма да ги назова," каза той, като обясни, че сред хакерите има такива, които се борят в различни части на света за граждански свободи и които мразят ограниченията в музикалната и филмовата индустрия. "Аз не искам да ги назова, защото това ще ме направи доносник", добави той.
Също така, McAfee, заяви, че е съгласен с причините, поради които хакерите атакуваха Sony Pictures. Според него, те са избрали Sony защото "там контролират съдържанието на изкуството. Съжалявам, но това не ми харесва нито на йота", добави той.
Миналия 24 ноември стартира кибератака срещу филмовата компания Sony Entertainment Inc. САЩ обвиниха за нападението Северна Корея, налагайки санкции на висши служители от Северна Корея. Някои анализатори смятат, че Вашингтон използва в Северна Корея като претекст, за да оправдае милитаризацията на региона Азия и Тихия океан, в усилията му да сдържа Китай.

Станете почитател на Класа