Утрешния ден: Ню Йорк изправен пред ужасна заплаха

Няколко доклада от различни изследователски центрове по целия свят предупреждават, че най-гъсто населеният град в САЩ, Ню Йорк, е в опасност да бъде разрушен от природни бедствия като урагани и бури, както и значително покачване нивото на океана, причинено от измененията на климата.
Според доклад, публикуван в списание „Анали на Нюйоркската академия на науките ", в края на това десетилетие, Ню Йорк с население от 8,3 милиона жители и имоти на стойност $ 21 милиарда , ще се изправи пред поредица от природни бедствия, които ще го превърнат в неприятно място за живеене.
Експертите посочват урагана Sandy, опустошил на 26 октомври 2012 бреговете на няколко държави, причинявайки сериозни щети на град Ню Йорк, като първия предвестник на идващата катастрофа. Докато досега този град е посрещнал само един ураган със силата на Sandy, за няколко следващи години хората от Ню Йорк може да страдат от последиците на най-малко 20 такива урагани.
Друг доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие прогнозира, че градът ще пострада от тежки наводнения, тъй като до 2050 г. морското равнище ще се повиши с 0,2-0,4 метра , Загубите, причинени от тези опустошения, ще са над 52 милиарда годишно.

Станете почитател на Класа