Путин: Забравете илюзиите за военно превъзходство над Русия

Русия винаги намира адекватен отговор на всеки външен натиск. Това подчертава, цитиран от Тасс, руският президент Владимир Путин по време на тържествен концерт, посветен на 23 февруари.
Никой не бива да има илюзията, че може да постигне военно превъзходство над Русия и да й окаже някакъв натиск. За подобни авантюри ние винаги ще имаме адекватен отговор, изтъква Путин. Той подчертава, че руските войници и офицери са доказали, че са готови да действат решително, сплотено, професионално и мъжествено.

Президентът коментира, че руската армия непрекъснато се усъвършенства, отговаряйки на най-съвременните изисквания, като добавя, че успешно се реализира мащабна програма за превъоръжаване на армията и флота, а заедно с това активно се осъвременяват системата за въздушно-космическа отбрана и ядрените сили. Това, по думите му, е гаранция за глобален паритет.

Путин специално подчертава и уверява, че плановете за военното строителство ще бъдат изпълнени при всякакви обстоятелства.

Изтъквайки предстоящите празници по случай 70-годишнината от „Великата победа над нацизма", Путин заявява, че това свещен празник за Русия.
Това е нашата победа, нашата история, която ще отстояваме от лъжи и забрава, изтъква още Владимир Путин.

Станете почитател на Класа