Чък Норис с план да спре "икономическия хаос" на Обама

Известният американски актьор Чък Норис, който напоследък заради политическата си активност е по заглавията на медиите по целия свят, е решил да започне кампания за противодействие на нарастващите публични разходи на администрацията на президента Обама. В статия, публикувана в портала WND, Норис предлага всички щати да свикат Конституционен конвент, коийто да одобри изменение на бюджета и по този начин да отмени разходните правомощия на президента. "Най-сетне има надежда на хоризонта за контрол над Федералната данъчна лудост" казва Норис.
Първият опит за такова предложение, обясни Норис, е постъпил в Конгреса преди повече от 75 години, а първата резолюция, призоваваща за свикване на конвент е предложена преди повече от 50 години.
Норис казва, че идеята може да се превърне в реалност, защото 25 щата вече са поискали конвент за "конституционно изменение на балансиран бюджет " и са нужни само още девет щата (за да станат общо 34 или две трети от всички щати) за да се свика Конвента.
Чък Норис отбелязва, че това е единственият начин САЩ "напълно да прегърнат принципите на бившия президент Джеферсън за конституционно ограничено правителство и спиране на икономическия хаос. Без нашата намеса Вашингтон ще доведе нашата икономика до точка, от която няма връщане. Сега е моментът за балансирано изменение на бюджета. Правителството не се контролира и е ясно, че сега един президент може да действа по тираничен начин", каза той.

Станете почитател на Класа