Откраднаха ги за 60 секунди: Грабители задигнаха два буса с диаманти

Фантастичен обир, сякаш излязъл от страниците на холивудски екшън, се случи до френската столица Париж. Ударът е достоен за Книгата на рекордите на Гинес, а групата френски апаши станаха с най-малко 9 милиона по-богати. Те задигнаха два буса с диаманти. В полицията се надяват, че успехът им ще е временен, а откраднатото ще бъде върнато възможно най-скоро. Най-малко 15 въоръжени бандити откраднаха два инкасо автомобила, превозващи диаманти, бижута и произведения на изкуството на магистрала във Франция, съобщи Франс прес. Нападателите изхвърлили шофьорите на пътя и избягали с бронираните коли. Инцидентът станал на магистрала А6 на 220 км югоизточно от Париж. Инкасо автомобилите спрели на будка на магистралата край Оксер, за да платят пътните такси. В това време обаче били обградени от бандитите, които ги причаквали наблизо.

Грабителите напръскали шофьорите с лютив спрей и за секунди успели да ги изхвърлят и да потеглят с мръсна газ в посока Париж. По-късно бронираните коли бяха открити опожарени в гора на няколко километра от мястото на инцидента. Ценните бижута и вещи, които са на обща стойност 9 милиона евро, са изчезнали. Водачите на откраднатите возила не са пострадали. Това е пореден крупен обир на бижута във Франция през последните години.

При най-големия удар, извършен на два пъти от популярен бижутерски магазин в Париж, бяха задигнати бижута и камъни на стойност 92 милиона евро. Осем години след първата от двете кражби бяха заловени осем заподозрени. През ноември двама мъже, въоръжени с калашник, два пистолета и граната, обраха магазин „Картие" в центъра на Париж. Те обаче се оказаха пълни аматьори и бяха заловени само за два часа. През септември 2013 г. отново във френската столица апаши задигнаха бижута за 2 милиона долара, след като разбиха витрината на бижутерия с джипа си.

Станете почитател на Класа