Разкритие: Хитлер бомбардирал хиляди германци за да тества ракетите V-2

По време на Втората световна война, Адолф Хитлер бомбардирал хиляди германци с ракети Фау-2, за да тества силата им, обвинявайки за това съюзническите сили, според архив, пазен в тайна в продължение на десетилетия от германски колекционер.
Тайни документи от нацистките команди на СС, разкриващи как Хитлер използвал германците като живи мишени за практика на бомбардирането преди да атакуват Великобритания и континентална Европа през Втората световна война, ще бъдат продадени на търг в Лондон на 18 март.
Смята се, че архивът, голяма част от който е на кодиран немски език, ще представи доказателства, че балистичните ракети V-2 са тествани върху градове и села в германските територии на Померания, преди да бъдат изстреляни срещу Лондон, Антверпен и Лиеж, причинявайки смъртта на повече от 7000 цивилни.
Документите са издадени от тайното звено Kommandostelle S, като доклад за степента на разрушенията и са били спасени от изгаряне в последните дни на войната. В продължение на почти 70 години, архивът е бил пазен от германски колекционер, но сега се очаква да бъде продаден на търг в Лондон за $ 3700.

Станете почитател на Класа