Путин: "Ние ще продължим напред, за да се засили чувството ни за държавност"

Руският президент Владимир Путин произнесе реч посветена на реинтеграцията на Република Крим и Севастопол с Русия пред десетки хиляди души в центъра на Москва. "Крим ни направи обединена нация. Виждях безпрецедентен патриотизъм. Ние ще вървим напред, за да се засили чувството ни за държавност".
"Няма съмнение, че ще преодолеем всички трудности, които се опитват да ни налагат отвън. Срещу Русия това е безполезно", подчерта той. "Преди една година ние разбрахме, че в случая на Крим важното не е територията, независимо от нейното стратегическо значение. Важното са милионите руски животи, милионите наши сънародници, които се нуждаят от нашата помощ и подкрепа. Разбрахме какво е важно за нас - корените на нашата духовност и нашата държавност. Това е нещо, което ни прави по-сплотен народ и консолидирана нация " каза Путин.
В речта си, руският президент е също така разгледа настоящите отношения между Москва и Киев. "Ние в Русия винаги сме мислили, че руснаците и украинците са едни и същи хора. Аз все още мисля така и съм сигурен, че в крайна сметка украинският народ ще осъди обективно действията на тези, които доведоха страната до състоянието, в което е днес. От наша страна ние ще направим всичко по силите ни, за да преодолее Украйна възможно най-скоро този труден период на своето развитие и да възстановим нормалните отношения между нашите страни ", заяви Путин.
Крим чества първата годишнина от историческия референдум за обединението с Русия, на който повече от 96% от жителите на Крим се произнесоха да станат част от Русия след преврата в Украйна.

Станете почитател на Класа