Член на „Ислямска държава“: Така не се живее, беля 10 картофа 50 минути

Британец, живял заедно с майка си и работил като охранител за магазини „Морисънс", живее като безнадежден самотник в Сирия, след като избяга от Острова, за да се присъедини към „Ислямска държава". Според профила му в социална мрежа, 27-годишният Омар Хюсеин изпитва сериозни трудности при изпълняването на най-обикновените ежедневни домакински задължения, включително белене на картофи и прането на дрехите си.
Постоянно документиращият живота си в снимки и текстове Хюсеин се оплаква, че се чувства самотен и отегчен боец, който живее на гърба на „Ислямска държава" без дори да се бие на фронтовата линия. Вместо да разказва как воюва срещу режима на Асад в Сирия, екстремистът се оплаква как се бори с беленето на картофи без картофобелачка. На една от снимките му се виждат няколко зле обелени картофа, а Хюсеин признава, че за да обели 10 картофа са му потрябвали цели 50 минути. „Животът не може да продължава така. Имам нужда от слуга", пише провалилият се екстремист, след което признава, че ще реже картофите на следващия ден, защото се е изморил от беленето им.

Потребител на социалната мрежа се подиграва на Хюсеин, като пише, че за същото време майка му би обелила всичките картофи в Сирия. В друг пост той се хвали с опитите си да готви. 27-годишният пише за нещо, приличащо на утайка: „Аз съм това, което речникът на Оксфорд нарича, главен готвач. Отне ми 37 минути, за да го сготвя. Горд съм със себе си".

Най-голямата трудност, пред която Хюсеин се изправя в последно време, е да пере дрехите си. Джихадистът разкрива, че се дразни когато вали и той трябва бързо да прибере прането от простора. Хюсеин също е публикувал снимки от местната зала за фитнес, както и от басейн, покрай който се е излегнал. По снимките също изглежда, че повечето от времето си Хюсеин прекарва в хранене на своя домашен любимец – котката Люси, която вероятно е единственият му приятел.

Освен лежерните снимки ислямистът е публикувал и смразяващи фотоси на малки момиченца, които държат ръцете си автомати Калашников. Коментар към снимките гласи: „На това учим децата ви в Сирия". Миналото лято Хюсейн заяви за предаването „Нюзнайт" на Би Би Си 2, че „мрази Великобритания и би се върнал в родината си, само за да заложи бомба някъде".

Станете почитател на Класа