Москва предупреди НАТО относно военносилова конфронтация с Русия

Плановете за разполагане на бронирана техника на САЩ на постоянна основа по източния фланг на НАТО поставят под въпрос изпълняването на ангажиментите на Алианса. Това заявиха от руското външно министерство, коментирайки изявлението на командващия сухопътните сили на САЩ в Европа генерал Бен Ходжис, съобщава НТВ.
В случай, че на източния фланг на НАТО на постоянна основа бъде разположена американска бронирана техника, Русия ще постави въпроса за изпълняването на поетите от военния алианс ангажименти. Това се казва в официален коментар на Министерството на външните работи на Русия.

Москва обръща внимание на скорошното изявление на командващия сухопътните войски на САЩ в Европа, генерал Бен Ходжис. По думите му, в най-скоро време американската групировка войски възнамерява почти с четири пъти да увеличи парка на бронираната си техника в източноевропейските страни. В частност, става дума за танковете „Ейбрамс" и някои други видове бронирани машини.

От външното министерство на Русия припомниха, че това решение противоречи на ангажиментите на Алианса и заплашва сигурността на цяла Европа. Москва призовава Вашингтон да намери подходи, които да изключат възможността за преминаване към военносилова конфронтация между Русия и НАТО.

Станете почитател на Класа