Украински депутат: Коломойски бе уволнен след обаждане от Джо Байдън

Украинският президент уволни бившия губернатор на региона Днепропетровск след обаждане от вицепрезидента на САЩ Джо Байдън до премиера Арсений Яценюк, каза украинският депутатСергей Лешенко. Той направи изявлението на база информация от различни източници.
Депутатът Сергей Лешенко каза в своя блог, че няколко несвързани помежду си източници са го информирали, че решаващата роля в съдбата на бившия областен управителе изиграло обаждане от Джо Байдън до министър-председател на Украйна. Според депутата, това обяснява защо президентът Порошенко толкова бързото освободи управителя на Днепропетровск, Игор Коломойски, от поста му.
"Според моите източници, Байдън поискал Яценюк и неговата политическа сила да покажат единство с президента Порошенко да бъде спрян Коломойски. В действителност, след този разговор, вътрешният министър зае твърда позиция и по този начин сложи край на надеждите на бившия губернатор че неговите батальона ще го подкрепят, факт, който помагаше на екипа на Коломойски да изнудва властите в Киев през цялата година ", пише той в своя блог.
Украинският президент в сряда подписа указ за освобождаването на Коломойски като губернатор на региона Днепропетровск. Указът посочва, че магнатът е подал оставка по свое желание.

Станете почитател на Класа