"Ислямска държава“ има база в Мексико, в която готви удар по САЩ

„Ислямска държава" разполага с лагер на територията на Мексико в близост до границата със САЩ, предупреждава правозащитната организация „Джудикъл Уоч", предаде РИА Новости. По данни на организацията, лагерът е разположен на 8 километра от град Суидад Хуарес, в района Анапра, в непосредствена близост до американския град Ел Пасо.
Информацията е потвърдена от източници от мексиканската армия и федералната полиция на латиноамериканската страна. Освен това, друга клетка на „Ислямска държава" действа в друг район в близост до Суидад Хуарес- Пуерто Паломас.

В резултат на проведена миналата седмица операция в Суидад Хуарес мексиканските власти са открили документи на арабски език и урду и планове на американската военна база „Форт Блис".

Районът Суидад Хуарес е арена на сблъсъци между различни мексикански картели, борещи се за контрола върху доставките на дрога в САЩ. Judicial Watch не изключва, че „Ислямска държава" може да ползва услугите на някои наркотърговци, за да прекара през границата със САЩ свои бойци. „Източници от мексиканското разузнаване съобщават, че „Ислямска държава" планира да взриви железопътен път и летищнта инфраструктура в околностите на град Санта Тереза в щата Ню Мексико", се казва в съобщението на организацията.

Станете почитател на Класа