Свидетел разказа подробности за убийството на Олес Бузина

Свидетел на убийството на известния украински журналист Олес Бузина, извършено в четвъртък, 16 април, в Киев разказа подробности за случилото се. Съседът на убития Виталий Татаренко разказа пред интернет изданието Depo.ua, че се е прибрал у дома по обед.
„Живея в четвъртия вход, а Бузина във втория. Но имаме общ двор. Всичко уж беше тихо, когато, след обед, се връщах обратно на работа изведнъж чух няколко изстрела", каза той.

По думите на Татаренко, той се обърнал и видял как на около 50-70 метра от него двама мъже да стрелят по журналиста. „Беше малко далече, но видях, че Бузина се опита да се прикрие с ръце от изстрелите. Всичко се случи за няколко секунди. След това единият от килърите е скочил в кола с тъмен цвят, която е била паркирана до входа на Бузина. Вторият убиец се приближил вече до лежащия Бузина и стрелял по него още един път. Видимо, това е бил контролен изстрел в главата", отбелязва свидетелят.

Той добави, че след това вторият убиец същи се качил в колата, която много бързо изчезнала. Татаренко е успял да забележи, че автомобилът е бил с чуждестранни номера.

Часове след убийството колата на килърите бе намерена. Установено е, че тя е с италиански номера.

Станете почитател на Класа