Фарадж обвини Запада за трагедията в Лампедуза

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж обвини в неделя лидери на западни страни за гибелта на стотици бежанци по пътя от Либия за Европа заради дестабилизиращата роля на Запада спрямо африканската държава.
Фарадж посочи поименно премиера на Великобритания Дейвид Камерън и бившия президент на Франция Никола Саркози по телевизия Би Би Си (BBC) като лидери, които са дестабилизирали ситуацията в Либия, което е довело, според него до катастрофално нарастване на притока на нелегални имигранти в Европа.

"Те напълно дестабилизираха Либия, превърнаха я в страна, където се извършват зверства, превърнаха я в място, където положението на християните е просто непоносимо", каза лидерът на Партията на независимостта на Обединеното кралство. "Трябва да сме честни и да кажем, че ние пряко породихме този проблем".

"Бежанци не пристигаха от Либия в такива размери, докато не започнахме да бомбардираме тази страна и не свалихме Кадафи, колкото и лош да беше", каза Фарадж. "С това ние дестабилизирахме ситуацията, нямам никакви съмнения", заяви британският политик, цитиран от ТАСС.

Станете почитател на Класа