Три мита на западните медии за Русия

Независимо от това, което казват много западни медии, руснаците не искат да напуснат страната, те не са на прага на икономически колапс, и не искат да се превърнат в копие на американците, каза журналистката Натайли Болдуин.
В нова статия, публикувана в сайта OpEdNews, Болдуин опровергава трите мита за Русия, които се разпространяват от много западни медии.
Мит 1: Имигрантите не идват в Русия и руснаците мечтаят да я напуснат
За да отрече този мит, авторката цитира статия на Mark Adomanis, руски демографски експерт, който твърди, че "Русия е втората страна в света, след САЩ по отношение на имиграцията." Повечето имигранти идват от бившите съветски републики, особено в Централна Азия и техният голям брой се превръща в основен политически въпрос.
Що се отнася до втората част на мита, че "никой нормален човек не би искал да живее в Русия," авторът отбелязва, че според едно скорошно проучване, само 10% от руснаците смятат, че може да се наслаждават на живота в чужбина и само 5% мислят да напуснат страната.
Мит 2: Русия е на ръба на колапса
"Русия в действителност е много по-издръжливо общество" от това, което западните медии ни карат да вярваме, пише журналистката. По думите й, Русия може да преминава през финансовата криза, но не и икономическа, "фактът, че падащата цена на петрола е била във връзка с девалвацията на рублата в действителност защити бюджета и търговския баланс. Дори и най-големите медии като " Нюзуик "и" Блумбърг ", обикновено горчиви в докладите си за Русия, започват да осъзнават факта, че руската икономика не е загубила битката и планът на Запада чрез санкции да постави Русия в ъгъла, до голяма степен е провал ", казва Болдуин, позовавайки се на няколко бизнес и инфраструктурни проекти в ход.
Мит 3: Руснаците искат да бъдат като американците, но с космати шапки и само Путин го предотвратява

Русия има богата и сложна история и култура, четири пъти по-голяма от САЩ, заявява Болдуин, добавяйки, че тази дълга история е оставила дълбок отпечатък върху характера на руснаците. Голямата стойност на колектива и на социалното за руснаците е още преди Съветския съюз и има своите корени в климата и географията, следователно, "отношението на здрав индивидуализъм, на което така се възхищават на Запад не резонира задължително в Русия ", казва авторът на статията. Тя обяснява, че приоритет за населението на Русия е безопасността, както социалната така и физическата, които "се изразяват в по-голяма подкрепа на силните руски лидери, които защитават интересите на страната пред външния свят (Путин има рейтинг на одобрение 85%) ".
Също така, заключава журналистката, неотдавнашно проучване на Левада център показва, че "61% от руснаците предпочитат да живеят в общество, което се бори за социално равенство и което се стреми да постигне индивидуален успех."

Станете почитател на Класа