Финансов Армагедон: "Всички признаци сочат, че пазарите са разбити"

Коментирайки думите на Бил Грос, че залагане срещу германския държавен дълг е "уникална възможност", презентаторите, Макс Кайзер и Стейси Хърбърт заключиха "всички признаци сочат, че пазарите са разбити". Залози на късо за дълговия пазар е абсолютна гаранция за неуспех.
Стейси Хърбърт, подчертава, че да се приема за валиден аргументът за вината на лице, което работи от дома си "означава, че пазарите са изключително уязвими и че един човек, работейки сам на компютъра си може да предизвика Армагедон на пазарите и да ги разбие. "
След това презентаторите коментират статия, публикувана от Bloomberg View, в която се казва, че късите продажби, предложени от Бил Грос и считани "за най-добро действие, което можете да направите в живота си" могат да доведат до Армагедон.
Операцията, извършена Джордж Сорос през 1992 г., в която той залага срещу британския паунд, е легендарна. Затова Бил Грос, най-популярният в света инвеститор на бонове, я използва като отправна точка, казвайки, че да се залага срещу германските държавни облигации е "най-добрата операция, която можете да направите в живота си". Въпреки това, се счита, че, ако се извърши тази операция, в случай на продажба на късо на германски 10-годишни облигации, ще има финансов Армагедон.
"Ако анализираме траекторията на Бил Грос в последните 20 години, печалбите му са само 5% на годишна база, което е почти нищо", казва Кайзер, добавяйки, че "залог на съкращаване на дълговия пазар е абсолютна гаранция за неуспех защото той не осъзнава, че ЕЦБ има линия на безкраен кредит, с неограничени количества пари, които може да издава при 0% лихва за да придобие собствените си облигации при отрицателна лихва ".
"Ако германските облигации пострадат подобно на паунда през 1992, инвеститорите ще се окажат във финансов Армагедон, който може да доведе до това катастрофата на от 1929 да изглежда като детска", заключава статията в Bloomberg. "Всички признаци сочат, че пазарите са разбити, а същото важи и за финансовите системи и за обществото" .

Станете почитател на Класа