Ватиканът: „Вотът в Ирландия за гей браковете е поражение за човечеството"

Високопоставен представител на Ватикана е нападнал легализирането на гей браковете в Ирландия. Референдумът, който подкрепи с голямо мнозинство брачното равенство, е "поражение за човечеството", каза той.
"Бях дълбоко натъжен от резултата", каза кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар на Ватикана, по време на конференция в Рим във вторник вечер. "Църквата трябва да вземе предвид този факт и да засили своя ангажимент за евангелизация. Мисля, че това не е просто поражение за християнските принципи, а за поражение за човечеството. "
Забележките на първия дипломат на Ватикана, който се счита за втори след папата в йерархията на църквата, са най-съкрушителната оценка на ирландския вот.
Ирландия стана първата страна, която легализира еднополовите бракове чрез референдум, на който 62% от избирателите гласуваха в полза на промяна на конституцията, за да се позволи на гейовете и лесбийките да се женят.
Докато резултатите бяха празнувани от защитниците на правата на хомосексуалистите в Ирландия и в целия свят, те станаха ярък символ на пропастта между младите и самата църква, която казва, че хомосексуалните действия са грях и яростно се противопоставя на гей браковете.

Станете почитател на Класа