Защо Русия печели, дори да не се доставят корабите Мистрал?

Русия ще си възстанови всички направени разходи, ако реши да поиска от Франция връщане на трансферираните суми за строителството на кораби Mistral, вместо да чака доставка, която не се знае дали действително ще се случи. Съгласно договора, в случай на неизпълнение от страна на Франция, Русия не губи, а точно обратното. Размерът на обезщетението трябва да се определи, като за тази цел в Москва през идните дни идва Луи Готие, специалният пратеник на президента на Франция.
Проектирана е морската версия на военния хеликоптер Камов Ка-52. Също така за да бъде инсталирана в Mistral е разработена последно поколение информационна система за управление на битки. След изучаване на експлоатационната документация на френската корабостроителница, строителите на руските кораби са създали свои собствени проекти на хеликоптероносач, който може да преодолее някои от недостатъците на френските кораби и напълно да се адаптира към условията на бъдещото им използване.
Корабите Владивосток (готов за доставка от ноември миналата година) и Севастопол (който е на път да напусне корабостроителниците) са доста модерен клас. Но вместо това, след като Русия анулира договора може да развие още по-напреднал атакуващ кораб амфибия.
През септември 2014 руския заместник министър-председател Дмитрий Рогозин предупреди, че Русия може да се справи и без корабите Мистрал. Сега московските власти отказват на Франция правото да ги препродава на трети страни. Следователно, изборът да бъдат потопени може да се окаже най-подходящ.

Станете почитател на Класа