Пророческо писмо на Марадона, публикувано два дни преди скандала FIFA

Два дни преди избухването на скандала FIFA Диего Армандо Марадона, публикува в британския вестник "The Telegraph" становище, в което критикува федерацията, която е превърнала футбола в " игрално поле на корумпираните."
"Под ръководството на Йозеф Блатер ФИФА се превърна в нещастие и болезнен срам за тези, които наистина се грижат за футбола", заяви Марадона в писмото, публикувано на 24 май.
Легендарният аржентински футболист и непоколебим критик на FIFA заяви, че възможността настоящият президент на федерацията Сеп Блатер да бъде избран за пети път е абсурд. "Но FIFA си е добре с един диктатор ", добави той.
"Медиите са пълни с истории за всички скандали, обгръщащи Блатер за повече от десетилетие. Има толкова много, че е скучно отново да говоря за тях", заяви Марадона.
Според него, Блатер винаги е една крачка пред следователите, били те одитори или ФБР и винаги игнорира хаотичните финанси на ФИФА. "Защо този човек на 79 години търси пети мандат във FIFA? Приближените му откраднаха всичко, с изключение на мебелите в офиса му, а той твърди, че не знае нищо".
Междувременно Visa отговори остро на скандала, заявявайки, че очаква организацията да предприеме „бързи и незабавни стъпки за разрешаване" на проблемите си.
Coca-Cola също е сред няколкото компании, които заеха твърда позиция. ФИФА има договори с компании като Adidas, Coca-Cola, Visa, Gazprom, Hyundai/KIA Motors, Budweiser и McDonald's.
Председателят на Футболната асоциация на Англия призова президента на ФИФА Сеп Блатер да се оттегли от поста заради корупционния скандал, съобщава „Франс прес".
„Сеп Блатер трябва да напусне поста президент на ФИФА. Не може да бъде върнато доверието във ФИФА, докато Сеп Блатер още е там. Той или трябва да напусне чрез оставка, или при гласуване, или трябва да намерим трети начин", призова Грег Дюк

Станете почитател на Класа