Китайски бизнесмен похарчи $ 100 милиона за създаване на офис в стил "Стар Трек"

Един китайски милиардер е построил офис с формата на космическия кораб Enterprise от известния сериал Star Trek. За да осъществи мечтата си този фен на научната фантастика е похарчил почти $ 100 милиона.
Както беше съобщено от The Wall Street Journal, сградата на шест етажа, дълга 260м и висока 100 метра е построен по поръчка на Лю Деджан, основател на компанията за онлайн игри NetDragon WebSoft, на 43 години. Строежът, с обща инвестиция от 97 милиона долара, е започнал в края на октомври 2010 г. и приключи през май 2014.
Според местните медии, проектирането на сградата е вдъхновено от Enterprise NCC-1701-E, който се появява в три филма на Star Trek открая на 90-те и началото на 2000 г. Корабът "кацна" в крайбрежния град Чангли, в югоизточната китайска провинция Фудзиен, където се намира седалището на дружеството.
След като Деджан взема решение да строи, компанията му се свързва с американската компания CBS, собственик на правата за франчайза, за да получи разрешение за визията. "За първи път получаваха такова искане и отначало помислиха, че е шега ", казват представители на NetDragon. "Само след като изпратихме съответните правни документи, се разбра, че някой в Китай наистина иска да построи сграда по проект, вдъхновен от Enterprise".

Станете почитател на Класа