Forbes: "След икономическата криза Украйна я очаква още една катастрофа"

Икономическите проблеми не са единствената опасност заУкрайна, освен нея се задава и демографска криза, която може да застраши бъдещето с нов икономически колапс.

Демографската криза ще доведе до значително намаляване на населението в трудоспособна възраст, което може да доведе до нова икономическа катастрофа в Украйна в бъдеще, казва един от партньорите във Forbes, Марк Адоманис.

Основната причина за намаляването на населението на страната е емиграцията, тъй като десетки хиляди хора напускат Украйна и отиват в Русия и други съседни държави.
Въпреки това, официалните данни на Киев не потвърждават тази тенденция, дори като се има предвид, че страната е в гражданска война, смята Марк Адоманис,.

Наред с други неща, той обръща внимание на драстичното спадане на раждаемостта в Украйна през 2015 г. В сравнение със същия период на миналата година данните за нарастване на населението са намалели с 12%.
Всички тези процеси показват, че в Украйна се очаква демографска криза, която ще се отрази на икономиката на страната и ще принуди западните държави да предоставят на украинското правителство все по-голяма финансова помощ.a

Станете почитател на Класа