Бенямин Нетаняху за създаването на "демилитаризирана палестинска държава"

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е pа създаването на държавата Палестина, както бе обявено по време на среща с външния министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайерв Ерусалим.
"Аз съм твърдо решен, че единственият начин да се установи траен мир е да се приложи концепцията за две държави и два народа. Една демилитаризирана палестинска държава трябва да признае еврейската държава Израел", заяви израелският министър-председател.

Нетаняху подчерта, че трябва да има условия за такова решение "което в момента не изглежда да е така." Той също така призова палестинците да се гарантира, че не се подготвят атентати, съобщава Интерфакс. "Единственият начин да се постигне [създаването на палестинска държава] са преки преговори. За съжаление, Палестинската власт е изоставил този път", заяви Нетаняху.
Междувременно палестинският премиер Рами Хамдаллах, обвини Израел за спиране на преговорите за мир по време на среща с Франк-Валтер Щайнмайер в Рамала. Палестинците твърдят, че за да се върнат на масата за преговори, Израел трябва да замрази строителството в еврейските селища.

Станете почитател на Класа