Русия ще завърши изграждането на руско-германския Северен поток-2 до 2020г.

Изграждането на два тръбопровода от руско-германския Nord Stream-2, които ще преминат през Балтийско море, ще приключи през 2019 г., заяви ръководителят на руската петролна компания Газпром Алексей Милер. "Надяваме се скоро към проекта да се присъединят германските ни колеги от Wintershall. Трудно е да си представим по-добра демонстрация на надеждност и лоялност на нашата стратегия в Европейска посока", каза Милър, цитиран от Интерфакс.
Според директора на Газпром, германските партньори възнамеряват да използват руски технологии, разработени в проекта Nord Stream-2: "В близко бъдеще ние ще създадем съвместно предприятие за проекта", добави той.
Строителството на две нови линии на газопровода с капацитет 55 000 милиона кубически метра предполага, че руската компания ще удвои пряката доставка на газ за Европа.
Като се има предвид спадът на производството в европейските страни, както и търсенето на световно равнище, Газпром, Е.ОН, Shell и OMV в близко бъдеще ще създадат съвместно предприятие за проекта.

Станете почитател на Класа