Островите, където да се носи оръжие е задължително

В момента издаването на разрешителни за оръжия е въпрос на трудни дискусии в много страни. Докато в някои страни като Великобритания носенето на оръжие е силно регулирано и е трудно да се получи разрешение, то в САЩ това е конституционно право.
Норвежките острови Свалбард, разположени в Северния ледовит океан, са единственото място на земята, където носенето на оръжие е законово изискване. Законодателството се дължи на смъртоносна заплаха, която дебне в това отдалечено място.
Въоръжението е законово изискване на островите, тъй като белите мечки там са истинска смъртоносна заплаха. През 2011 г. мечка нападна група от деца, докато те правеха къмпинг, убивайки едно дете и ранявайки тежко останалите.
Изискването да се носи оръжие в Свалбард се отнася за всички групи, които пътуват извън главните населени места. Задължително е да се вземе най-малко една пушка и поне един човек да може да я използва.
Трябва да се има предвид, че въпреки това задължение, в случай на убиване на мечка, ще започне дълго и сериозно разследване на полицията.

Станете почитател на Класа