Съюзниците на САЩ са разочаровани от Вашингтон и се обръщат към Русия

Постиженията на Барак Обама във външната политика са "минимални", каза бившият президент Джими Картър. В същото време, експерти смятат, че някои от съюзниците вече не се доверяват толкова на Вашингтон и се стремят към подобряване на отношенията с Русия.
Президентът на САЩ, Джими Картър (1977-1981), счита че престижът на страната е намалял драстично през последните години, а постиженията на Барак Обама във външната политика са са минимални. "Разбира се, че е направил някои добри неща в страната, здравна реформа, и т.н., но по мое мнение не можа да подобри отношенията с много страни", каза бившият президент, цитиран от "The Huffington Post".
Становището на Картър съвпада с това на известния американски журналист Чарлз Краутхамър. В интервюто си за Fox News експертът нарече "удар за САЩ" факта, че Саудитска Арабия ще участва в икономическа конференция в Русия и дори покани Владимир Путин да посети арабската страна. "Ние бяхме съюзници със Саудитска Арабия още от времето на Франклин Рузвелт. Сега Рияд усеща, че САЩ ги изоставят и предпочита да се обърне към Русия. Това говори много за ситуацията, в която сме ние ", каза Краутхамър.

Станете почитател на Класа