Кампания в САЩ изисква сътрудничество с БРИКС

Активисти започнаха в САЩ е кампания за информиране на хората за съществуването на "успешния модел на BRICS", който е "игнориран от западните медии" и призовава САЩ да спрат конфронтацията и да си сътрудничат с блока.БРИКС могат да се превърнат в ключов елемент в системата за глобално управление считат те.
В навечерието на новата среща на върха на страните от БРИКС, която ще се проведе в руския град Уфа на 8 юли, активисти в САЩ започнаха кампания, призоваваща Вашингтон да си сътрудничи с блока за "световно икономическо развитие." "Трансатлантическата система и конфронтацията с Русия и Китай трябва да останат в миналото", заяви авторът на документа Хелга зеп-Ларош в интервю за РИА Новости.
Петицията е озаглавена "САЩ и Европа трябва да имат смелостта да отхвърлят геополитиката и да си сътрудничат с БРИКС". Петицията вече е подписана от над 2000 души, сред които икономисти, активисти, учители и политици от САЩ, Австрия, Германия, Франция и други страни.
"Страните от БРИКС представляват нов модел на международните отношения, основани на суверенитета и взаимното сътрудничество, докато политиката на НАТО срещу Русия и напрежението с Китай могат да генерират една война", каза Зеп-Ларош. В същото време, експертката заяви, че сътрудничеството в този формат е малко познато в САЩ поради липса на информация от страна на западните медии.
"Ние искаме да разкажете на хората за съществуването на БРИКС. Насърчаването на идеята за сътрудничество с блока е в интересите на самите западни страни. Форматът на БРИКС се оказа успешен и светът се нуждае от нов модел на сътрудничество, за да се замени геополитическата конфронтация ", заключи активистката.

Станете почитател на Класа