Руската ракетна система Bal-E, "кошмар" за кораби на НАТО

Руската ракетна крайбрежна система Bal-E, показана в първия международен военен форум Army-2015 през юни миналата година, привлече много внимание поради техническите си характеристики и заплахата, която представлява за военните кораби на други военни сили , като се започне със страните от НАТО.
Системата Bal-E има дозвукови противокорабни ракети Kh-35E и може да осигури доминация в морето, съобщава портал WarFiles. Системата е предназначена за поддържане на контрола върху териториалните води и защита на военноморски бази по крайбрежието.
Максималният обхват на Kh-35 възлиза на около 260 км, като същевременно се постига височина от 1000 метра над морското равнище. Като цяло, анти-корабната система може да обхваща до 64 ракети.
Bal-E е способна да работи както на силен студ от 40 градуса под нулата, така и при 50 градуса топлина, с влажност от 98% и вятър 20 метра в секунда в областта на изстрелване.
Страната, притежаваща система с такива характеристики може да бъде "спокойна" за своите морски граници, заключава портала. Сред притежателите на системата освен Руската армия в момента са Виетнам и Венецуела.

Станете почитател на Класа