Величественият кораб на Хитлер , на който САЩ обучават моряците

"Орелът" е построен през 1936 г. от нацистите и е бил използван от Хитлер във Втората световна война като кораб за обучение. Днес той е в услуга на въоръжените сили на САЩ.
Величественият кораб е посрещал видни гости като президентите Кенеди, Никсън и Труман и е плавал изпълнявайки дипломатически мисии на САЩ.
Докато сега корабът носи герба на бреговата охрана на САЩ, по време на Втората световна война е имал свастика в ноктите на орел. Тогава се е наричал Хорст Весел в чест на автора на химна на нацистката партия и е пуснат на вода в присъствието на Адолф Хитлер. През април 1945 г., британците обкръжили Хорст Весел в залива на Данциг.
Съдбата му се изяснява през 1946 г. в преговорите между съюзниците, когато били разделени останките от германския флот. През юни същата година на корабът започва своето пътешествие от Бремерхафен до Ню Йорк с ново име: "Орелът".
"Той може да изглежда стар, но уроците които ще научите на борда за морето, вятъра, теченията, за себе си и вашите колеги, не могат да се научат никъде другаде", каза капитан Ернст Къмингс, един от бивши командири на кораба, цитирани от BBC.

Станете почитател на Класа