Ловец на съкровища разкрива тъмни тайни за " влака с нацистко злато "

В средата на август, двама иманяри съобщиха, че са открили влака в Полша. По-късно, властите в Walbrzych, Полша, потвърдиха, че намереният влак съответства на легендарния нацистки влак, изчезнал по време на Втората световна война.
Убийства и заплахи, тайна полиция и признания на смъртния одър... На фона на световната врява, причинена от предполагаемото откриване в Полша на " влака с нацистко злато ", един ловец на съкровища на 85 години, прекарал половината си живот в търсене на тайнствения влак, разкрива най-тъмните тайни на тази история.

Тадеуш Словиковски казва, че знае къде е влакът и знае самоличността на двамата мъже, които са го открили наскоро. Ловецът на съкровища научил за местонахождението на нацисткия влак през 50-те. "Знаех за тунела, след като спасих германец на име Schulz от нападението на двама мъже. Както благодарност той ми каза за тунела", каза мъжът в интервю за MailOnline.

На свой ред, Schulz е научил за мистериозния влак докато работил в полските железници след Втората световна война заедно с друг немец. Той "видял двата пътя, водещи към тунела", каза Словиковски, добавяйки, че "тунелът беше запушен, скоро след това." Приятелят на Шулц, който много се страхувал, събрал смелост на смъртния си одър и казал на Шулц какво е видял и не само за влака и тунела. Работникът също съобщил, че местно семейство, участващо в историята е било убито. Къщата на това семейство се използвала за наблюдение на пътищата, а "от горния й прозорец се виждало всичко, което става на железопътната линия."

На 5 май 1945 г., три дни преди пристигането на руснаците, цялото семейство било застреляно и къщата е била разрушена. "Който ги е убил не е искал да говорят за това, което са видели. Класическа тактика на тайната полиция..."
Самият Словиковски получил официално разрешение през 2003 г., да разгледа района в търсене на влака. Впоследствие той получил заплахи.

"След като започнахме, трима въоръжени мъже в цивилни дрехи дойдоха да ни заплашват, казаха ни да напуснем. Не знаех кои са те, но имах подозрения", спомня си ловецът на съкровища. "Малко след това кучето ми бе отровено. Тогава унищожиха вратата на къщата ми и телефона ми започна да се подслушва," продължи мъжът, като уточнява, че "това са класическите тактиката на тайната полиция, когато те искат да сплашат някого, а тази ситуация остава и днес. Телефонът ми е все още под наблюдение, непознати наскоро ме предупредиха да стоя настрана", признава той.

Станете почитател на Класа