"Puerto Rico трябва да бъде част от Испания"

Асоциация Автономия за Пуерто Рико смята, че бъдещето на Пуерто Рико не е в САЩ, а в Испания. Организацията е основана официално през 2012 г. "Ние не се стремим към същия режим, който има среден град в испанския полуостров, ние говорим на автономна област в чужбина, ние говорим за различно третиране по отношение на данъци, такси и търговия от страна на Испания и Европейския съюз" казва ръководителят й Иван Аранче.
"Политическата ситуация в Пуерто Рико не ни харесва, защото ние не сме демокрация, тук не се гласува за президент, нито за Конгресмени, Съединените щати контролират нашата търговия монополно и положението е икономически депресиращо ", заяви активистът.

"Ние нямаме проблем с политиката на САЩ, просто Пуерто Рико НЕ е САЩ, този остров не е политически интегриран в САЩ. Те имат много добра политическа система, свобода и икономически напредък и щастливи граждани, а ние сме лишени от тези права. Ние бихме искали САЩ като приятел, но да спрат да ни подчиняват ", заключи лидерът на сдружението.

Станете почитател на Класа