Рон Пол: " Заради долара светът ще претърпи най-тежката авария в историята "

Предстоящите президентски избори в САЩ, които ще се проведат през 2016 г., ще бъдат огромно представление дирижирано от медиите, казва американският политик Рон Пол, който също прогнозира неблагоприятно развитие на световната икономика.

В интервю Пол каза, че на кандидата на Републиканската партия за Белия дом, Доналд Тръмп, "се отделя много внимание" от страна на пресата. "Той е много авторитарен и иска да дирижира живота на хората, света и икономиката, защото това е начинът, по който той живее" добави Пол.

Нещо повече, политикът прогнозира мрачни времена за икономиката на САЩ, с предстояща рецесия и без лесен изход в бъдеще. "Има балони навсякъде - на фондовия пазар, все още има жилищен балон и балон на студентските заеми," оплаква се той.

Но бившият републикански конгресмен отбеляза, че не само страната им е на ръба на рецесия. "Светът никога не е бил в ситуация, подобна на настоящата, на ръба на безпрецедентна криза. Най-големият балон в историята ще доведе до най-голямата авария в историята благодарение на системата на Федералния резерв на САЩ, който не може да работи в реална пазарна икономика ", каза той в интервюто.

Според американския политик, светът е потопен в "голямата пирамида на доларовия дълг," валутата, която Фед "отпечатва от нищото". "Това е изкуствено и ще създаде огромен проблем", заключи Пол.

Станете почитател на Класа