Асад: "Франция се срещна с това, с което в Сирия живеем вече 5 години"

Ужасът, който беляза в петък френската столица, оставяйки повече от сто и тридесет смъртни случаи, отприщи множество реакции в целия свят. Сред подкрепата на световни лидери, сирийският президент Башар Асад изрази мнението си и се присъедини към многостранния ангажимент да се удвоят усилията, за да се изкорени тероризма.

В събота Сирия бе сцена на среща между представители на френското правителство и сирийския президент Башар Асад, след серията от терористични нападения в Париж.

По време на срещата, на която присъстваха различни медии, сирийският президент, след като предаде съболезнованията си, сравни настоящото положение на двете страни и заяви, "Франция научи вчера това, с което живеем в Сирия вече пет години ", както бе цитиран от радио Европа 1.

Франция участва от началото на септември в международната коалиция, ръководена от САЩ, която се стреми да неутрализира действията на терористичната групировка ИД. Ал Асад изрази неодобрението си, тъй като тя се осъществява без съгласието на сирийското правителство.

"Грешните политики на западните страни в региона, включително на Франция, са допринесли за разпространението на тероризма", заяви Асад, цитиран от сирийската информационна агенция САНА.

Междувременно френският президент Франсоа Оланд в последните часове на извънредното положение в страната, предупреди, "терористите искат от нас да се страхуваме, но се изправят срещу един народ, който знае как да се защитава."

Станете почитател на Класа