Как членовете на рок групата в залата Bataclan избягнаха клането

Членовете на американските рок банда Eagles of Death Metal, свирила в концертната зала Bataclan в Париж, по време на терористичната атака в петък, избегнаха невредими клането.

"Членовете на групата видяха как един мъж откри огън с картечница ", каза Майкъл Дорио, брат на един от групата. Той каза също, музикантите се хвърлили на земята и излезли през вратата, която била зад сцената.

"Те свиреха и имаха още около шест песни когато чули звука от автоматичната стрелба. Те чули повече, отколкото биха могли да видят, заради сценичното светление", каза Дориан, който отбеляза също, че терористите "просто стрели навсякъде и по всичко ".

След напускане на концертната зала, членовете на групата отишли в близкия полицейски участък, където Джулиан, братът на Майкъл, поискал мобилен телефон да се обади на семейството си в САЩ. "Всички, за щастие са успели да избягат от местопрестъплението", обясни съпругата на Джулиан, Емили.

Според свидетелствата на хората, взети за заложници и успели да избягали от концертната зала, шест до осем терористи са били замесени в хладнокръвното убийство. Часове по-късно полицията завзе с щурм залата, при която загинаха петима терористи, двама от които са извършили самоубийство по време на операцията.

Станете почитател на Класа