Ключът към загадката на цивилизацията в Южна Америка е в Еквадор

Международен екип от археолози е направил революционно откритие, което може да хвърли светлина върху началото на американската цивилизация и да разкаже повече за процеса на първоначалното заселване в южната част на континента.

Археолози от руските градове Новосибирск и Владивосток, заедно с колегите си от Япония и Еквадор, провеждали разкопки на местността Real Alto, в крайбрежната провинция Санта Елена, Еквадор, където намерили няколко сгради и пирамиди.

Освен това, те са открили най-старите керамични артефакти от южноамериканската страна, на 5000-5500 години. Сред другите предмети има следи от жилищни структури, женски фигури от глина и мек камък и две погребения, извършени по различни ритуали.

Намерени са доказателства, че американската цивилизация би могла да бъде по-стара отколкото смятаха учените и да принадлежи към периода на Валдивия, култура преди Колумб, развила се между 3500 и 1800 г. пр.н.е. по западното крайбрежие на Еквадор.

"Представителите на културата Валдивия са изграждали земни платформи, в рамките на които са жилищни комплекси. При по-внимателен анализ, можем да разберем дали комплексите принадлежат към периода на раждането на културата Валдивия. И ако е така, ние трябва да напреднем с хиляда години появата на цивилизацията Южна Америка ", заяви ръководителят на отдела чуждестранна археология в университета в Новосибирск, Андрей Табарев цитиран от Еквадорската телевизия.

Станете почитател на Класа