Бившият шеф на разузнаването на САЩ:. "Бяхме твърде глупави"

Според бившия шеф на военното разузнаване на САЩ Майк Флин, властите на САЩ трябва да променят политиката си и да си сътрудничат с Русия, която значително промени положението в Сирия. Също така, за да се преодолее Ислямска държава ще трябва да се елиминира ръководството на терористичната организация и да се прекъсне потокът от приходите й.

„Политиката на САЩ избра грешна посока и това трябва да се промени", каза Майк Флин в интервю за германския вестник Der Spiegel. "Ние бяхме твърде глупави. След атентатите от 11 септември 2001 г., ние не разбирахме пред кого сме изправени и нашата емоционална реакция беше да попитаме: "Как стана така, че тези копелета са дошли да ни убиват? И вместо да разберем защо сме били нападнати, ние питахме "Откъде дойдоха тези атентати?" Вървяхме в стратегически неправилна посока ".

Флин казва че намесата на Русия в Сирия е предизвикала радикална промяна в ситуацията, така че е очевидно, че трябва да се създаде партньорства за борба с Ислямска държава. Той вярва, че международната общност не е обърнала внимание на много предупреждения и не приема сериозно заплахата от ислямски терористи.
„Ние не можем да се борим с врага от въздуха. Трябва да се измести Ислямска държава от нейната територия, да се гарантира безопасността и стабилността и бежанците трябва да се върнат в родината си. Ясно е, че това ще отнеме време, но ние трябва да елиминираме ръководството на Ислямска държава, да унищожим нейната мрежа, да спрем потока от приходи и да останем там, докато се установи мир. ", казва политикът.

Станете почитател на Класа