11 години под земята: Намериха дезертьор в руския Далечен Изток

В отдалечените гори на полуостров Камчатка открили случайно дезертьор от руската армия, който е живял под земята в продължение на 11 години.

В живописните брегове на полуостров Камчатка, между мистериозните сибирски гори и водите на Тихия океан, местните жители открили странен индивид. Това е един млад човек, който е живял в къща, построена под земята и се прехранвал с бране на гъби, горски плодове и събиране на метален скрап. Неговото семейство, което живее в далечния град Таганрог (родината на великия руски писател Антон Чехов), в южната част на европейската част на Русия, го считало за мъртъв.

В тези величествени земи, покрити с термални извори и активни вулкани , обожавани от руските туристи, младежът направил дом. Но неговото присъствие е било докладвано на полицията от жителите на близкия град Радигино, на които не се харесало д а живеят в близост до скитник.

Интересното е, че според полицията, субектът, чието име не е известно, бил облечен и се държал нормално в местното полицейско управление. Той се представил с истинското си име, според руския новинарски портал.

Последвалите разследвания разкрили, че е дезертьор, от набор 2003 г. изпратен в град Вилючинск, обитаван от рибари и военни моряци. След една година служба-тогава срокът на военна служба е бил две години, младежът избягал отказармата и месеци по-късно семейството му повярвало, че е мъртъв, така че полицаите са спрели да го търсят.

Междувременно, беглецът се укривал в гъстите гори на Камчатка, известни със своите комари, мечки и реки пълни със сьомга. На 1500 метра от автомагистрала изкопал землянка в земята, която покрил с пръст и дървесни клони.

Докато живял там, младежът дори успял да спечели пари. Събирал плодове и гъби и помагал на бракониерите на сьомга. През зимата събирал и продавал скрап.

На този автентичен сървайвър са повдигнати обвинения, коитода го изпратят в затвора за до 7 години.

Станете почитател на Класа