Пентагонът плаща $ 150 милиона за луксозни вили в Афганистан

Длъжностни лица от Министерството на отбраната на САЩ в Кабул може да са похарчили около $ 150 милиона за частни луксозни вили, значителна сума пари, която щеше да бъде спестена ако Вашингтон държеше персонала във военните си бази, казва Специалният генерален инспектор за Реконструкция на Афганистан Джон Сопко.

В писмо до министъра на отбраната на САЩ Аштън Картър, той заяви, че служителите на Работната група за бизнес и операции за стабилност (TFSO), са получили и ползвали не само напълно луксозно обзаведени жилища, но също им се заплащали доставките на храна и охраната, според The Huffington Post.

"Ако служителите TFSO живееха в сградите на Министерството на отбраната в Афганистан, където квартири, прехрана и сигурност са на минимална цена или са безплатни, данъкоплатците щяха да спестят десетки милиони долари " пише Сопко, изисквайки от Пентагона повече информация за случая.

Министерството на отбраната, което е отговорно за укрепването на икономиката в Афганистан, потвърди получаването на писмото и обеща да излезе с изявление.

Станете почитател на Класа