Ислямска държава има тренировъчни лагери в Мексико

Републиканска конгресменка от щата Тенеси каза, че ИД има терористични тренировъчни лагери в Мексико. "Ние знаем от Judicial Watch и други източници, че тренировъчните лагери на терористите са там", каза Марша Блекбърн, за границата между САЩ и Мексико. Нейните изявления генерираха противоречия. ФБР и Министерството на вътрешната сигурност квалифицираха тези твърдения като неоснователни.

Анализаторът на консултантската компания за сигурност Control Risks, Дуайт Дайър казва, че зад доклада "се крият интереси на Републиканската партия, много консервативни, които поддържат страха от ислямския тероризъм, за да наливат вода в мелницата си по темите за на имиграцията и граничния милитаризация ".

През април 2015 г., фондация Judicial Watch, каза че Ислямска държава оперира в най-малко два лагера в мексиканския граничен щата Чихуахуа. Тогава правителството на Мексико отхвърли категорично и отрече твърденията. То също така гарантира, че институциите за сигурност остават "бдителни". Националната комисия за безопасност активизира сигурността по граници, посолства, пристанища и летища.

Станете почитател на Класа