Няколко страни на опашка за модерни руски самолети

Няколко държави са на опашка, за да придобият модерните бойни самолети, произведени от Русия, като тактическия бомбардировач Су-34, участващи в антитерористичната операция в Сирия, заяви руският заместник-министър на отбраната Юрий Борисов.

"Днес нашите войски получават модерни самолети като Су-34 и Су-35, които по своето естество надминават западните модели. Тези самолети са гордост за нашите въоръжени сили. Днес тези самолети показват техните възможности борбата с тероризма в Сирия. За тези самолети вече се е образувала опашка от потенциални купувачи ", каза той.

Су-34 или Fullback , според класификацията на НАТО, е от поколение 4+. Сред основните му характеристики са обхват на полета от 4000 км и скорост от 1900 километра в час, както и наличието на модерна система за контрол на оръжията.

Този тактически бомбардировач, роден от тежкия изтребител на семейството Су-27, може да превозва до осем тона полезен товар с 12 точки на външно окачване и освен бомби и ракети за атака на земята, разполага с голям арсенал за въздушни битки. Освен тези характеристики, самолетът може да извършва електронни атаки благодарение на своята система Jibiny.

Су-35 е модернизирана версия на Су-34 и принадлежи към поколение 4 ++. Той е оборудван с пето поколение технология, която осигурява превъзходство над останалите самолети от същия клас

Станете почитател на Класа