Северна Корея разполага с водородна бомба?

Според KCNA, севернокорейският лидер Ким Чен-ун е заявил, че въоръжените сили на Северна Корея, притежават ядрени оръжия и че страната има водородна бомба.
"Успяхме да се превърнем в ядрена сила, способна да защити своята независимост и националното достойнство на страната ни със силата на ядрените и водородни бомби", казал Ким Йонг-ун пред севернокорейската агенция.
Отбелязва се, че тази реч е изнесена по време на посещение на Ким Чен Ун в завод в Пхенян за подновяване на оръжие. Лидерът на Северна Корея подчертал, че "страната трябва да продължи активното развитие на отбранителната индустрия." Въпреки това, до този момент няма официално потвърждение на тази информация.
В края на миналия месец, армията на Северна Корея не успя в опита да изстреля междуконтинентална балистична ракета от подводница. Неназовано длъжностно лице цитирано от Yonhap каза, че въпросната ракетата KN-11, която била изстреляна от севернокорейска подводница в Японско море, не успяла да се издигне над повърхността на водата.

Станете почитател на Класа