7 потвърдени данни за свръхсекретната база на САЩ – Зона 51,

  • Има ли наистина Зона 51, свръхтайно място в южния американски щат Невада? И, ако има такова, крие ли доказателства за НЛО? Тези два въпроса, в продължение на години развалят съня на феновете на конспиративните теории и извънземния живот. Сайтът Metro е съставил списък от малкото потвърдени досега данни.
    1. Базата действително съществува. Правителството на САЩ потвърди съществуването на Зона 51 през 2013 г., след години на мълчание и спекулации, в отговор на искане по Закона за свобода на информацията.
    2. Преди всички споменавания на базата са били класифицирани
    3. Местоположение. Правителството на САЩ публикува през 2013 г. карта на точното местоположение на базата. Зона 51 е част от Edwards Air Force Base в южната част на щата Невада, в района на солниците, наречени Groom Lake.
    4. Тя се използва, за разработване и тестване на шпионски самолети
    За съжаление на феновете на конспиративните теории и всичко паранормално, в документите, разсекретени през 2013 г., не се споменава нищо за извънземен живот. Информацията е, че в Зона 51 е тестван шпионският самолет U-2 по време на Студената война, като част от програмата зашпионаж на Съветския съюз.
    5. Барак Обама е първият президент, който говори за базата през 2013.
  • 6. Бил Клинтън направи закон за "закрила" на базата през 1995 г.
    През 1995 г. Клинтън подписа заповед за предотвратяване възможността екологичното законодателство за контрол на опасни отпадъци да стигне до базата, тъй като това би изисквало "разкриване на класифицирана информация на неупълномощени лица."
    7. В Зона 51 се хранят добре
    През 2010 г., преди официалното признаване на съществуването на секретната база, Джеймс Носи, ветеран от Зона 51, наруши мълчанието и разказа някои подробности за живота на работниците. "Идваха готвачи от Лас Вегас. Те бяха като редовни готвачи", спомня си той. "Човек можеше да си поръча пържола, по всяко време на деня и нощта", добави той. И не само това: за Зона 51 също докапвали пресни омари директно от щата Мейн. Но, за съжаление, той не каза нищо за извънземните.

Станете почитател на Класа