Разкриха произхода на "извънземен" сигнал от Космоса

  • През 1977 г. радиообсерваторията на Държавния университет на Охайо (САЩ) имаше своя момент на слава. Там бе уловен мощен сигнал от космоса, разказва New Scientist. Тази изключителна последователност от 72 секунди интензивност, станала известна в цял свят като Wow!, сякаш идва от сферичен куп M55 в съзвездието Стрелец. Оттогава никой не е уловил отново този странен сигнал.

    В продължение на десетилетия, много учени спекулират относно факта, че е излъчен от извънзечни. Въпреки това, Антонио Парис, професор по астрономия в университета в Санкт Петербург (Флорида, САЩ) твърди, че сигналът е в резултат от водородния облак, предизвикан от кометите 266P / Кристенсен и P / 2008 Y2 Гибс.

    Според учения, тези небесни тела отделят голямо количество водород, когато преминават в близост до Слънцето. Тъй като през 1977 г., все още не е било известно съществуването на тези комети, никой не можел със сигурност да определи какво е генерирало сигнала.

    Въпреки това, тази хипотеза остава да бъде доказана. За да направи това, професорът трябва да изчака до 2017 г. и 2018 г., когато 266P / Christensen и P / 2008 Y2 Гибс ще минат през същия регион на космоса и експертите ще могат да анализират сигнала на водорода.

Станете почитател на Класа